Modelistlik
Programın Amacı
Bu alanda çalışan ve eğitim almış kişilere de açık olan program, doğru bir Modelistlik eğitimi vererek, sektöre yeni ve kaliteli elemanlar yetiştirmeyi ve sektörde çalışanların eksiklerini tamamlamayı amaçlamaktadır.
Programın Açıklaması :
Program; Modelistliğin tanımı, vücut tiplerinin tanımı, tekstil ve konfeksiyon bilgisi, temel kalıp bilgisi, ölçüler ve ölçü alma, temel etek çizimleri ve model uygulamaları (etek için şablon hazırlama ve serileme, pantolon etek çizimleri ve model uygulamaları, parçalı ve daire etek çizimleri ve uygulamaları, temel pantolon çizimleri ve model uygulamaları, pantolon için şablon hazırlama ve serileme), temel beden ve kol çizimleri, penssiz beden kalıbı, kapama payı teknikleri, giyside detay (yaka ve cep çeşitleri), temel beden üzerine çeşitli giysi çizimleri ve model uygulamaları (bluz, elbise, mont, manto, yelek, ceket, pelerin, kapüşon, kap. Vb.), postal planı hazırlama eşofman çizimi, çocuk giyimi, garson boy giyimi, bayan iç giyimi, abiye ve gelinlik çizimi ile kalıp alarak model hazırlama konularını içerir.
Programın Dersleri:
- TEMEL SANAT EĞİTİMİ
- TEKNİK RESİM
- MODEL ÇİZİMİ
- MALZEME BİLGİSİ
- SANAT TARİHİ
- GİYSİ TARİHİ
- BİLGİSAYARDA MODEL HAZIRLAMA
Programa Katılım Koşulları:
İlköğretim mezunu, her yaşta öğrenci ve yetişkin katılabilir.
Programın Süresi:
- Hafta içi (Haftada 4 gün, 10.30 – 16.30) ve hafta sonu seçeneklidir.
- Toplam süre 1 akademik yıldır.
Programın Derecesi:
Programın tamamını başarı ile bitiren öğrencilere M.E.B. onaylı “Bitirme Belgesi” verilir (Bu bölümden mezun olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda, belediyelerin açtığı meslek kurslarında ve özel ve devlet okullarında “Usta Öğretici” statüsünde görev alabilirler, konuları ile ilgili işyeri açabilirler).